Novým šéfkuchárom Le Monde Restaurant & Bar je Martin Korbelič (36)

BRATISLAVA, 17. augusta 2011 (tlacovasprava.sk) – Le Monde Restaurant & Bar má nového šéfkuchára. Kulinárske špeciality pre najnáročnejších klientov bude pripravovať šéfkuchár Martin Korbelič. Výnimočná reštaurácia, v srdci historickej pešej zóny na Hviezdoslavovom námestí, je známa kvalitou medzinárodnou kuchyňou, príjemným prostredím a sympatickým personálom.  Reštaurácia, ktorá sa radí medzi najlepšie na Slovensku, za 11 ročné fungovanie potvrdila, že trendy nekopíruje nenasleduje, ale vytvára ich. Využíva pri tom techniky svetovej modernej kuchyne, najnovšie technológie.


Martin Korbelič  prichádza od 1.9.2011 do Le Monde Restaurant & Bar priamo z Camouflage, kde pôsobil od jej otvorenia. Martin Korbelič vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu. V reštaurácii Le Monde bude posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy ale aj ich servírovania.  Nový šéfkuchár inklinuje  tzv. zážitkovej kuchyni, ktorú bude postupne predstavovať hosťom. Kulinárske umenie, ktoré do Le Monde prináša Martin Korbelič, je výnimočné nie len pre chuťové poháriky, ale je aj zážitkom pre ostatné zmysly. Príprava sofistikovanej gastronómie sa totiž dokončuje priamo pred hosťom reštaurácie.

Martin Korbelič (36) má už za sebou bohaté skúsenosti v gastronómií, ktoré zbieral aj v zahraničí v prestížnych reštauráciách. Začínal v luxusnej reštaurácií s francúzskym štýlom – Casablanca v Bratislave. Po čase sa stal  zástupcom šéfkuchára. Nasledujúce dva roky zbieral skúsenosti vo Viedenskej reštaurácií zameranej na ryby a morské plody.

Po návrate na Slovensko pracoval tri roky v pozícií šéfkuchára v reštaurácií Apollo. Nasledovali odborné stáže vo Francúzsku v reštauráciách s Michelinovými hviezdami:   Restaurant Guy Lassausaie (2 hviezdy Michelin Guide),  Restaurant Jean Bouilly (Michelin hviezda, 17 z 20 bodov v známom Gault et Millau, 2 hviezdy v Bottin Gourmand).
Po návrate zo zahraničia rozbiehal ako šéfkuchár v spolupráci s talianskym kuchárom Antoniom Lacollim reštauráciu UFO. Do Le Monde Restaurant & Bar prichádza z reštaurácie Camouflage, kde pôsobil v pozícií šéfkuchára od roku 2007.

Martin Korbelič je víťazom národného kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or (2010). V roku 2010 absolvoval aj stáž vo Francúzsku, v reštaurácií hotela Cordellian-Bages, ktorá je ocenená dvoma Michelinovými hviezdami. Stáž absolvoval pod vedením šéfkuchára Jeana Luca Rocha Serralheiro,  držiteľa najvyššieho francúzskeho titulu v oblasti kulinárskeho umenia MOF (Meilleur Ouvrier de France).

Foto v press kvalite, ako aj ďalšie ilustračné fotografie je možné získať na vyžiadanie.  

Sosan Dunajova
PRime time
Viedenská cesta 5, 851 01 Bratislava
T: +421 2 6726 7309
M: +421 918 898 524
F: +421 2 6224 0630
http://www.primetime.sk
dunajova@primetime.sk

5 comments

Napísať odpoveď pre lenka balogova Zrušiť odpoveď

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.