Šťastena Bérešovcom na XIX. Rally Prešov nepriala (FOTOGALÉRIA+VIDEO)

KOŠICE, 17. apríla 2012 (tlacovasprava.sk) – XIX. Rally Prešov ukázala, že rely sa vyhráva až v cieli. Posádka Béreš ml. – Müller po ôsmych vyhratých RS v sobotu havarovala na poslednej RS 10. Druhá posádka tímu Styllex motorsport Béreš st. – Ferencz odstúpili počas RS 8 pre technické problémy na vozidle Audi Quattro Coupé.

Päťnásobný absolútny majster SR v rally Jozef Béreš ml. so spolujazdcom Róbertom Müllerom na vozidle Škoda Fabia S 2000 počas prvého podujatia MSR 1 vyhrali 5 zo 6-tich rýchlostných skúšok. Víťazstvo aj tej jednej (RS3 – Ľubotice) im uniklo len o 1,2 sekundy. Ďodi po MSR 1 viedol pred Grzybom absolútne o 56,2 sekundy.

V sobotu prvú RS (RS7 – Obišovce) všetky posádky absolvovali voľným prejazdom. RS8 a RS 9  Béreš ml. – Müller opäť vyhrali. Od absolútneho víťazstva súťaže ich delila už len posledná rýchlostná skúška. Keďže mali náskok, stačilo, aby ju absolvovali v rozumnom tempe. Oproti pôvodnému časovému plánu sa štart omeškal a podľa Ďodiho slov im už vychladli gumy. Pršalo a trať bola klzká. „Asi 5 kilometrov po štarte, v pravej zákrute, kde sme išli na 6-tku, nám nečakane „odletel“ zadok na aute. Hodilo nás do priekopy. V tej rýchlosti sa s tým už nedalo nič urobiť. Bohužiaľ sa to stalo, veľmi ma to mrzí, ale sú to preteky,“ povedal Béreš ml.

„Priebeh prešovskej súťaže ukázal potenciál posádky a vozidla ŠKODA Fabia S2000. V posledných pár sezónach sme úvodné podujatia vyhrávali. Verím, že v ďalších súťažiach MSR sa nám podarí eliminovať nedostatky a aj v tejto sezóne budeme opäť stáť na rampe ako víťazi. Posádka, vozidlo aj tím majú na to všetky predpoklady,“ povedal principál tímu Styllex motorsport Peter Koči.

Ďalšie informácie pre médiá poskytne:
Anna Podlesná
Styllex motorsport
mobil: +421 903 902 439
e-mail: podlesna@styllex.com
http://www.styllex.com

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.