Bryndza aj jogurty od Green Sheep sú vyrobené zo 100 percentného ovčieho mlieka (FOTO)

BRATISLAVA, 19. novembra 2012 (tlacovasprava.sk) – Imunitný systém je dôležité posilňovať celý rok. Pestrosť stravy, konzumácia ovocia a zeleniny, dostatočný príjem tekutín a bohatý prísun živín sú nenahraditeľným stavebným kameňom pevného zdravia. Podstatnou časťou vyváženej stravy sú aj mliečne výrobky. Mliečne výrobky Green Sheep sa vyrábajú len z ovčieho mlieka, ktoré je pre imunitný systém človeka prínosom už od nepamäti.Obsahuje totiž dôležité vitamíny, minerály, bielkoviny a živé kultúry, ktoré posilňujú imunitu.

Imunita = naša obranná línia!

Imunita je schopnosť organizmu bojovať voči rôznym ochoreniam a vytvárať si akúsi obrannú líniu. Je to veľmi dôležitý systém pre naše zdravé fungovanie. Väčšina z nás dostáva tento súbor buniek do vienka už pri narodení. Žiaľ vplyvom dnešného životného štýlu sa schopnosť nášho organizmu bojovať s choroboplodnými mikroorganizmami znižuje. Preto je nesmierne dôležité posilňovať náš imunitný systém, a to prísunom dôležitých vitamínov a minerálov z prestrej stravy, najlepšie prírodnou formou. Čo najviac oslabuje imunitu ľudského organizmu? Výpočet faktorov môže byť nekonečný, tu je aspoň pár základných:

7 hrozieb pre našu imunitu

1. Stres – zhoršuje priebeh existujúcich chorôb a oslabuje odolnosť organizmu
2. Nedostatočná konzumácia ovocia a zeleniny – nedostatok vitamínov
3. Nedostatok pohybu a čerstvého vzduchu – aktívny pohyb primeraný fyzickej kondícii a veku je považovaný za jeden z pilierov zdravej imunity
4. Príjem nedostatočného množstva tekutín – človek potrebuje permanentný prísun tekutín (1,5 – 2 litre denne)
5. Minimum spánku – ľudský organizmus potrebuje 7-8 hodín spánku denne
6. Nevhodné stravovanie – nadbytočný príjem stravy, zanesenie organizmu
7. Užívanie antibiotík – ako pokus o nahradenie fungovania imunitného systému

Imunita a ovčie mlieko

100%-tná ovčia bryndza Green Sheep, je v podstate spojením výhod tradičnej bryndze s potrebami dnešnej doby. Je vyrábaná z čistého ovčieho mlieka.

Takže ako posilniť imunitu a zároveň nespadnúť do kolotoča užívania výživových doplnkov? Pozrime sa napríklad na kvality ovčieho mlieka. Je to prirodzená forma naštartovania nášho organizmu a k tomu jednoznačne príjemnejšia. Ale ktoré vitamíny sú vlastne najpotrebnejšie pre náš organizmus? Nech sa páči, zoznámte sa: vitamíny A, B6, C, D, E a Zinok. Všetky tieto zložky, okrem vitamínu C, sú obsiahnuté v ovčom mlieku a produktoch z neho.  Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu. A ak sa vám zdá, že ovčie mlieko obsahuje veľa tuku, je to práve v jeho prospech.

„Tuk ovčieho mlieka totiž obsahuje stredne dlhé mastné kyseliny, ktoré sú ľahšie stráviteľné, znižujú hladinu cholesterolu, rozpúšťajú cievne usadeniny a sú v prevencii akceptované. Navyše, v tuku sú prítomné liposolubilné vitamíny A, D, E,  ktoré sa uplatňujú v prevencii mnohých civilizačných ochorení a sú považované za účinné antioxidanty,“ hovorí MuDr. Alžbeta Béderová, Csc. zo Združenia pre zdravie a výživu.

Trávenie a imunita

V črevách sa nachádzajú až dve tretiny buniek imunitného systému. Aby plnili svoju funkciu a aby bola črevná flóra intaktná, je treba telu každý deň dopriať nielen dostatok balastných látok v podobe zeleniny, ovocia a celozrnných produktov, ale i mliečne výrobky so živými bakteriálnymi kultúrami, na ktorých význam poukazuje mnoho štúdií, pretože pozitívne stimulujú celý imunitný systém. Mliečne výrobky so živými kultúrami by si mali obľúbiť hlavne ľudia pravidelne konzumujúci mastné  mäsové výrobky, ktorých trávením dochádza k hnilobným procesom, a tie pôsobia negatívne na črevnú mikroflóru. Po porovnaní kvalít a obsahu prospešných látok všetkých dostupných druhov mlieka na Slovensku, sa teda javí ako najlepšia alternatíva konzumovať výrobky z ovčieho mlieka.

Bryndza pre milovníkov tradície, jogurt pre mladých

Výrobky z ovčieho mlieka sú dnes na Slovensku v ponuke pre všetkých. Značka Green Sheep je jedna z tých, ktoré garantujú svoje zloženie. Tieto mliečne výrobky sú vyrobené iba z ovčieho mlieka, bez primiešavania kravského, prípadne kozieho mlieka.

100%-tná ovčia bryndza Green Sheep, je v podstate spojením výhod tradičnej bryndze s potrebami dnešnej doby.  Je vyrábaná z čistého ovčieho mlieka. To síce prechádza pasterizáciou, ktorá je často zatracovaná za ničenie probiotických kultúr, no v tomto prípade je nasledovaná opätovným navrátením živých kultúr z ovčieho syru, hlavne kmeňov baktérií Lactococcus lactis.

Zabezpečuje sa tým garantovaná kvalita, hygienická nezávadnosť a zároveň prebehnú pri jej výrobe všetky potrebné procesy na udržanie jej zdraviu prospešných účinkov. Pre tých, ktorí chcú posilniť imunitu, ale nevedia si predstaviť jesť bryndzu každý deň, je ideálnym riešením 100%tný ovčí jogurt Green Sheep, ktorý je dokonca v troch príchutiach (biely, vanilka, čučoriedka/černica), takže sa ho len tak ľahko neprejete.

Celá správa tu.

Pre ďalšie informácie, fotografie, recepty, kontaktuje:

Simona Mištíková
mistikova@divino.sk
+421 917 793 972
PR and Communication
Divino s.r.o.

Dušan Valent
valent@divino.sk
+421 903 244 980
PR and Communication
Divino s.r.o.

Bryndziareň a syráreň vo Zvolenskej Slatine je najväčšou a najstaršou bryndziarňou na svete. Založila ju rodina Molecovcov v roku 1797 a od tých čias sa v nej nepretržite vyrába bryndza, ktorá je najtypickejším slovenským syrom. Svojou nenapodobiteľnou chuťou a tradíciou výroby má na slovenskom trhu špecifické postavenie a jej kvalita a výnimočná chuť urobila z bryndze vyhľadávaný syr aj za hranicami. Export predstavuje tretinu firemnej produkcie.

Bryndziareň a syráreň, s.r.o. je moderným výrobným podnikom s certifikáciou Európskej komisie pre dovoz mlieka a mliečnych výrobkov do krajín Európskej únie. Naša bryndza a syry sú vysoko hodnotené nielen spotrebiteľskou verejnosťou ale aj odborníkmi (cena Slovenského zväzu výrobcov syrov, najvyššie hodnotenie v prehliadke výrobkov z ovčieho mlieka Ovenálie 2003 atď.). Bryndza od nás je každoročne oficiálnou surovinou na Majstrovstvách sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek.

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.