Zimný festival jedla 2013 predstaví 30 reštaurácií, piatimi trasami budú premávať Gurmán Busy

BRATISLAVA, 16. decembra 2012 (tlacovasprava.sk) – Slovensko je plné pestrých chutí a krásnych miest aj počas zimných mesiacov. Upriamiť na to pozornosť sa rozhodli organizátori letného Gurmán festov v Bratislave a v Košiciach a počas januára a februára 2013 pripravili v reštauráciách po celom Slovensku ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA. Reštaurácie ponúknu návštevníkom nielen špecialitu šéfkuchára, ale aj regionálne jedlo či pochúťku starých materí.

Zimný festival jedla prebieha priamo vo vybratých TOP reštauráciách zaradených do gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a návštevníkom chce poskytnúť predovšetkým zážitok z lahodného jedla, atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu. Do prvého ročníka tohto jedinečného gastronomického podujatia je zapojených viac ako 30 reštaurácií z celého Slovenska. Každá z nich ponúkne na výber tri druhy degustácie – pozostávajúce z jedného, dvoch, alebo všetkých troch jedál. Jedlá, ktorými sa budú chcieť šéfkuchári pochváliť budú v troch kategóriách – Špecialita šéfkuchára, Jedlo starých materí podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou a Chuť regiónu s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín.

ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA
ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA

Tri reštaurácie, šesť vynikajúcich jedál a stretnutie s tými najlepšími šéfkuchármi – to môžu získať gurmáni, ktorí sa rozhodnú využiť Gurmán Busy. Organizátori festivalu pripravili päť rôznych trás – Malokarpatskú, Ponitrie, Gurmánske zámky a dve trasy prevedú návštevníkov po reštauráciách v Bratislave, kde v jednotlivých reštauráciách nielen ochutnajú skvelé jedlá, ale aj sa stretnú so špičkovými šéfkuchármi, ktorí ich pripravili.

Súčasťou Zimného festivalu jedla bude špička slovenskej gastronómie vo všetkých oblastiach. Do jeho prvého ročníka sa zapoja aj najlepší kuchári, manažéri a someliéri podľa Gurmána na Slovensku a držitelia Gurmán Award, napríklad:

– Jaroslav Žídek so svojou Reštauráciou Albrech (3-násobný kuchár roka)
– Marián Filo zo Chateau Čereňany (2-násobný kuchár roka)
– Peter Škripko (manager roka 2011), reštaurácia Camelot Košice
– Ľuboslav Blaho (manager roka 2012), reštaurácia FOU ZOO
– Tomáš Vyšváder (someliér roka), Pavúk wine restaurant
– Peter Šuták (someliér roka), Hotel Kempinski River Park

ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA bude gastronomickým zážitkom za výhodné ceny, príležitosťou ochutnať degustačné menu a výborné jedlá od tých najlepších šéfkuchárov z Gurmána na Slovensku. Počas podujatia budú reštaurácie pripravovať jedlá s dôrazom na regionálne suroviny a tradičné recepty so snahou o podporu regionálneho rozvoja a turistiky v spolupráci s hlavným partnerom festivalu Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Viac informácií o Zimnom festivale jedla a cenách nájdete na oficiálnom webe http://www.zimnyfestivaljedla.sk prostredníctvom ktorého bude prebiehať aj predaj poukážok, Gurman Busov a darčekových poukážok.

Gurmán Bus

Tri reštaurácie, šesť vynikajúcich jedál a stretnutie s tými najlepšími šéfkuchármi! Toto všetko ponúka ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA prostredníctvom Gurmán Busov, ktoré budú jazdiť počas festivalových víkendov.

Na piatich pripravených trasách Gurmán Busov je pre gurmánov nachystaných niekoľko prekvapení. Slávnostný prípitok s osviežujúcou novinkou ELESKO Frumint Brut, ktorý bude spojený so someliérskym minikurzom. O pitný režim počas ciest sa postará minerálna voda Budiš.

Každý z Gurmán Busov bude mať naplánované tri vopred určené reštaurácie a v každej z nich budú čakať šéfkuchárom pripravené dve vynikajúce jedlá. Nezanedbateľným bonusom / zážitkom tejto gastronomickej výpravy bude exkluzívne stretnutie s jednotlivými šéfkuchármi a exkurzie do ich majstrovských kuchýň.

Na záver jedinečnej gastronomickej jazdy pripravili organizátormi s partnermi malý darček v podobe vouchera pre dve osoby na návštevu Zoya Museum v Elesko wine parku, zľavu na jednorazový nákup vín v Elesko wine shope vo výške 10 %, gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku 2012 a aktuálny výtlačok denníka SME.

I. trasa – Gurmánske zámky
19.1.2013
Chateau Belá & Chateau Amade & Regnum Art Hotel Kaštieľ
bonus – návšteva rodinnej paliarne ovocných destilátov prestížnej slovenskej značky Marsen v Marcelovej spojená s exkurziou a malou ochutnávkou

II. trasa – Bratislava No. 1
20.1.2013
Ashoka & Altitude restaurant & FOU ZOO

III. trasa – Bratislava No. 2
27.1.2013
Hotel Kempinski & Cubes, Hotel Aston & Reštaurácia Albrecht

IV. trasa – Ponitrie
2.2.2013
Brasserie Anjou, Hotel Sheraton & Hotel Zlatý Kľúčik & Afrodita, Chateau Čereňany
bonus – návšteva paliarne ovocných destilátov v Jelšovciach spojená s exkurziou a malou ochutnávkou

V. trasa – Malokarpatská
3.2.2013
Pavúk – wine restaurant & Elesko & Reštaurácia, Hotel Zochova chata

Celá tlačová mapa tu: ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA v najchutnejších slovenských reštauráciách

Silvia Turnerová
Advantage, s. r. o.
Michalská 12, 811 01 Bratislava
0905/708 333, 02/5443 0478
turnerova@advantage.sk

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.