Daňové priznanie za rok 2012 vyplníte vďaka službám firmy KROS rýchlo a zadarmo

ŽILINA, 7. februára 2013 (tlacovasprava.sk) – Je začiatok februára a podnikatelia a živnostníci už netrpezlivo čakajú na to, kedy budú môcť podať daňové priznanie z príjmov fyzických osôb za rok 2012.

Kto sa nechce zdržovať zháňaním tlačív a ich ručným vypĺňaním, alebo čakaním na oficiálnu podporu, má možnosť podať daňové priznanie za rok 2012 v predstihu. Tlačivá daňových priznaní FO za rok 2012 si už teraz môže každý pohodlne vyplniť v bezplatnom programe Daňové priznania.

Podnikatelia a živnostníci nemusia zháňať tlačivá daňových priznaní a vypisovať ich ručne.
Bezplatný program Daňové priznania 2012 je jednoduchý a voľne dostupný softvér, ktorý podnikateľom a živnostníkom pomôže s vypĺňaním tlačív daňových priznaní za rok 2012.

Program obsahuje editovateľné aktuálne tlačivá daňových priznaní za rok 2012 k dani z príjmu fyzických osôb (typ A a typ B). Editovateľné tlačivá v programe sú k dispozícii už od 4. februára 2013, teda výrazne skôr, ako ich používatelia nájdu v ostatných aplikáciách alebo na stránke Daňového úradu!

Editovateľné tlačivá používateľ ľahko vyplní, vytlačí na vlastnej tlačiarni, podpíše a odovzdá alebo pošle na daňový úrad. Vďaka vyplneniu na počítači bude daňové priznanie čitateľné a je plne akceptované daňovým úradom. Program navyše niektoré kolónky sám prepočíta a tak pomáha používateľovi s vyplnením tlačiva.

„Akonáhle bude na stránkach http://www.drsr.sk zapracovaná podpora elektronického zasielania daňových priznaní za rok 2012 vo formáte XML (predpoklad je 13.2.2013), pripravíme obratom novú verziu, ktorá umožní používateľom podať daňové priznanie pohodlne aj elektronicky.“ uviedol Mgr. Jiří Galdia, vedúci marketingového oddelenia KROS a.s.

Oproti podobným internetovým formulárom, je výhodou tohto riešenia tiež to, že tlačivá má používateľ stále uložené vo vlastnom počítači. Môže ich poslať v prílohe ako pdf súbor, môže sa k nim kedykoľvek vrátiť, opraviť ich alebo vytlačiť potrebný počet kópií. K vypisovaniu tlačív nie je potrebné pripojenie k internetu.

V roku 2012 si program Daňové priznania stiahlo viac ako 80 000 používateľov. Program je dostupný na stránke spoločnosti.

Spoločnosť KROS pripravila pre živnostníkov aj ďalšiu pomôcku pre vyplnenie daňových priznaní. Nová publikácia „Daňové priznanie 2012“ s podtitulom „Sprievodca vyplnením priznania k dani z príjmov FO typ B s príkladmi“ obsahuje praktické informácie a návody, ako vyplniť tlačivá.

Bezplatný program Daňové priznania 2012 vyvíja spoločnosť KROS a.s., popredný slovenský dodávateľ softvérových riešení pre firmy a živnostníkov. Spoločnosť KROS už 17 rokov vyvíja ekonomické programy pre účtovníctvo a mzdy (programy ALFA plus, OLYMP, OMEGA), stavebný softvér (program CENKROS plus) a znalecký softvér (programy HYPO a MEMO). Programy KROS využíva už viac ako 70 000 používateľov a sú dlhodobo najpredávanejšie na Slovensku v kategórii ekonomického a stavebného softvéru. Demoverzie všetkých programov sú zadarmo na http://www.kros.sk

Informácie poskytol:
Bc. Mária Janíčková
KROS a.s.
A. Rudnaya 21, 010 01 Žilina
tel.: 041/707 18 32
mail: janickova@kros.sk

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.