Konzultantka Herbalife Susan Bowermanová prichádza s knihou Svätý Valentín – rozmaznávajme svoje srdcia

BRATISLAVA, 14. februára 2013 (tlacovasprava.sk) – Každý rok je s blížiacim sa sviatkom svätého Valentína väčšina výkladov obchodov, ktoré v najrôznejších podobách oslavujú deň všetkých zamilovaných, zaplavená symbolmi srdca. Koniec-koncov, kedy inokedy by ste mali venovať zvýšený záujem práve tomuto orgánu, ak nie teraz? Ak plánujete tento deň stráviť so svojím milovaným či milovanou, a ešte k tomu pripraviť niečo, čo bude pre vaše srdce veľmi prospešné, možno vám prídu vhod nasledujúce rady:

Vaše srdce veľmi ocení, ak do menu romantickej večere zaradíte rybu – práve toto jedlo je totiž najbohatším zdrojom omega-3 mastných kyselín. Vlašské orechy sú na tieto kyseliny bohaté tiež a navyše sa dajú s rybou dobre skombinovať. Môžete ich napríklad nasekať a obaliť v nich rybu, ktorú potom zľahka orestujete na zdravom olivovom oleji. Vlašské orechy však môžete použiť aj do šalátu, najlepšie ak ich nasucho opražíte, čím lepšie uvoľnia svoju arómu. Zálievka z oleja z vlašských orechov môže byť ďalším zdravým a pritom chutným variantom. Potešenie pre oči, ktorým ale potešíte aj svoj tráviaci systém, ľahko vykúzlite z pestrofarebného šalátu z paradajok, mrkvy, petržlenu, papriky, cvikle, fialovej cibule a avokáda, ktoré je bohaté na jednoduché nenasýtené tuky.

Ak radšej plánujete upiecť nejakú špecialitu z mäsa, skúste viac improvizovať a zapojiť potraviny, ktoré bežne nepoužívate. K mäsu pridajte napríklad sladké zemiaky alebo tekvicu s trochou medu a čerstvého zázvoru a pečte kým nezmäkne a bude sladká ako karamel. Tekvica sa radí medzi silné antioxidanty a okrem toho je tiež bohatá na betakarotén.

Horká čokoláda je z výživového hľadiska dobrá – má oveľa viac prospešných polyfenolov než čokoláda mliečna. Zdravotné výhody čokolády však okamžite klesnú na nulu, ak je dezert plný masla a smotany. Svojho partnera či partnerku skúste rozpáliť kúskom luxusnej tmavej čokolády dochutenej štipkou čili. Štvorček lahodnej tmavej čokolády sa veľmi dobre hodí aj k pomarančovému sorbetu. Čerstvé lesné ovocie ponorené v tmavej čokoláde bude tiež dokonalou bodkou valentínskej večere, ktorá rozohreje nejedno srdce. Antokyany sú pre srdce veľmi zdravé a nájdeme ich ako v horkej čokoláde, tak aj v červených pomarančoch alebo v lesných plodoch.

Informácie o autorke článku:
Susan Bowerman je zástupkyňa riaditeľa Centra zdravej výživy pri Kalifornskej univerzite (UCLA – University of California, Los Angeles, USA). Je široko uznávanou dietologičkou a certifikovanou špecialistkou v oblasti tzv. diétneho športu. Má magisterský titul z potravinárskej vedy a výživy a jej rozsiahle vedomosti v oblastiach ako kontrola telesnej hmotnosti, športová výživa, bezpečnosť potravín či vzdelávanie spotrebiteľov v rámci komplementárnej medicíny, sú neustále žiadané športovcami, celebritami aj majiteľmi reštaurácií. Susan Bowerman pravidelne prispieva svojimi článkami o zdraví do denníka Los Angeles Times a je tiež autorkou receptov a zdravotných rád v knihe Davida Hebera Akú farbu má vaša strava? / What Color is Your Diet?. Pôsobí tiež ako odborná konzultantka spoločnosti Herbalife.

Susan Bowerman je konzultantkou spoločnosti Herbalife.

O spoločnosti Herbalife Ltd.
Herbalife Ltd. je globálna sieťová marketingová spoločnosť, ktorá predáva produkty určené pre kontrolu hmotnosti, výživové doplnky a produkty osobnej starostlivosti, ktoré majú napomáhať zdravému životnému štýlu. Výrobky Herbalife sa predávajú v 70 krajinách prostredníctvom siete viac ako 1,9 milióna nezávislých distribútorov. Spoločnosť podporuje aj nadáciu Herbalife Family Foundation a jej program Casa Herbalife, ktorý má za cieľ poskytovať dobrú výživu deťom. V prípade záujmu o finančné informácie o spoločnosti Herbalife kliknite prosím na Investor Relations.
Michaela Hugon
Grayling Slovakia
Palisády 36, 811 06 Bratislava
Tel.: +421 2 5920 1410
E-mail: michaela.hugon@grayling.com

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.