Čo sa bude piť na Gurmán Feste Bratislava 7. – 9. júna 2013 v Medickej záhrade?

BRATISLAVA, 15. mája 2013 (www.tlacovasprava.sk) – Gurmán Fest Bratislava sa tento rok už po piatykrát uskutoční v osvedčenej lokalite v srdci mesta – v Medickej záhrade. Účastnícke reštaurácie si pripravujú pre návštevníkov festivalu opäť len tie najchutnejšie jedlá z čerstvých a kvalitných surovín domácej i zahraničnej produkcie.

Gurmán Fest 2013 v Bratislave
„V kaviarenských workshopoch skúsení baristi záujemcov naučia, ako kávu správne pripraviť a servírovať,“ dodáva Marek Fajčík zo spoločnosti Elicsire, ktorá kávu produkuje.

Počet zapojených reštaurácií sa tento rok vyšplhal až na dvadsaťsedem. Ponuka bude teda naozaj bohatá,“ hovorí  Radoslav Nackin, riaditeľ Gurmán Festivalov v Bratislave a Košiciach.

Aj podľa dlhodobej predpovede počasia by v mal byť druhý júnový víkend naozaj slnečný a teplý. Čo však k dobrému jedlu nesmie chýbať?

O pitný režim na Gurmán Feste Bratislava bude naozaj dobre postarané

Prvotriedne džúsy, šumivé šampanské, lahodné víno, vychladené pivo, výberová medovina a top európska káva. To všetko je pripravené pre návštevníkov Gurmán Festu. Vo chvíľach, keď Vás zmorí záplava dobrého jedla a letnej horúčavy, sa môžete uchýliť do niektorého zo stanov, v ktorom sa podávajú nápoje.

„Neustále sa snažíme zlepšovať ponuku jedál, ale aj nápojov na Gurmán Feste, aby si naozaj každý našiel to svoje. Pravdou je, že Gurmán Fest nie je len o dobrom jedle. Pohár dobrého vína či šampanského, krígeľ piva, šálka dobrej kávy, to všetko môže byť gurmánskym zážitkom,“ tvrdí Nackin.

Festivalová ponuka

V stánku Rauch. Ovocie, rodina, príroda si prídu na svoje všetci milovníci ovocných štiav a džúsov. Sortiment značky sa tento rok rozšírili o niekoľko príchutí, a tak budú mať návštevníci popri 30 druhoch možnosť ochutnať aj džús s tradičnou egrešovou, či exotickou príchuťou Ružová guave. Navyše, pre malých gurmánov je pripravená „Hra na ovocného barmana“, počas ktorej budú môcť v barmanskej zástere predviesť svoje umenie pri kombinovaní sortimentu z produkcie Rauch.

Nielen milovníkov zlatistého moku očakávajú v tradičnom festivalovom Svete nápojov. Obchodný sládok spoločnosti Heineken Slovensko Karol France má pripravený pre záujemcov kurz degustovania, servírovania a čapovania piva.

Nezabudlo sa ani na motorizovaných účastníkov Gurmán Festu, na ktorých čaká nealko pivo Zlatý bažant aj Bažant radler citrón nealko. Navyše, v stánku skúseného kuchárskeho tímu z bratislavského hotelu Sheraton, budú jedlá z festivalového menu ladené k pivnej ponuke.

Bublinky si na festivale vychutnáte taktiež, a to v alko i nealko podobe. Miroslav Popovič zo spoločnosti Hubert je presvedčený, že: „Šampanské vynikajúco ozvláštni akúkoľvek príležitosť a pri tých slávnostných rozhodne nemôže chýbať. Preto nemôže chýbať ani na Gurmán Feste, ktorý je právom považovaný za oslavu dobrého jedla a pitia.“ Vo Svete nápojov sa dozviete a uvidíte, ako šampanské otvárať, ale aj ako ho podávať a pripraviť z neho miešané drinky.

Milovníci kofeínu si dobijú baterky TOP európskou kávou, ktorá získala 90 zo 100 bodov v hodnotení amerického magazínu Coffee Review. Tá bude počas celého dňa podávaná vo festivalovej kaviarni Ebenica, ktorá bude na Gurmán Feste úplnou novinkou.

„V kaviarenských workshopoch skúsení baristi záujemcov naučia, ako kávu správne pripraviť a servírovať,“ dodáva Marek Fajčík zo spoločnosti Elicsire, ktorá kávu produkuje.

Celá správa tu: Čo sa bude piť na Gurmán Feste Bratislava?

GURMÁN FEST BRATISLAVA (GBF) už tradične ponúka skutočný kulinársky zážitok, v rámci ktorého sa budú prezentovať zaujímavé reštaurácie so štandardne vysokou kvalitou, ako aj osobnosti slovenskej a zahraničnej gastronómie. Piaty ročník festivalu dobrého jedla a nápojov predstavuje kulinársky sviatok nielen pre obyvateľov Bratislavy, ale dodáva zvláštnu šťavu aj pre návštevníkov hlavného mesta. GFB je prestížnou prehliadkou toho najlepšieho, čo Bratislava a celé Slovensko v oblasti gastronómie ponúka.

Piaty ročník Gurmán Festu Bratislava – festivalu výnimočných chutí – sa uskutoční v dňoch 7. – 9. júna 2013 v Medickej záhrade. Festival bude aj tento rok o prezentáciách tých najlepších reštaurácií a hotelov, o bohatom sprievodnom programe a o šéfkuchároch, barmanoch, baristoch, someliéroch a farmároch z celého Slovenska, ktorí predvedú svoje umenie v jedinečných show.

Vydal: Gurmán Club, s.r.o,

Kontakt pre médiá:
Linda Vodislavská
Junior manager
Advantage, s. r. o.
Michalská 12, 811 01 Bratislava
0911/422 120, 02/5443 0478
vodislavska@advantage.sk

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.