Conseq preberá časť retailových aktivít ING Bank na Slovensku, nepreberá však celý kmeň klientov

BRATISLAVA, 4. októbra 2013 (tlacovasprava.sk) – Na základe rozhodnutia ING Bank ukončiť na Slovensku služby spojené s distribúciou ING fondov najneskôr do konca roka 2013, uzavrela spoločnosť Conseq Investment Management dohodu o prevode účtov klientov ING fondov na Slovensku.

Spoločnosť Conseq je pre ING Bank v tomto procese vhodným partnerom, pretože na svojej obchodnej platforme ponúka fondy ING už od roku 2009 a obe spoločnosti už niekoľko rokov úspešne spolupracujú ako v Českej republike, tak na Slovensku. Zároveň je Conseq nezávislou spoločnosťou, ktorá nepatrí medzi priamych konkurentov ING z rady globálnych finančných skupín poskytujúcich bankové či poisťovacie služby.

„Spolupráca s ING je dohoda o obchodnej spolupráci na projekte súvisiacom s ukončením retailových aktivít ING na Slovensku. Conseq nekupuje ani fondy, ani klientov, len klientom ING ponúka alternatívu k momentálnemu stavu, kedy im ING Bank na Slovensku už ďalej nechce viesť investičný účet, na ktorom majú evidované cenné papiere – podielové listy fondov ING. Aby tieto podielové listy nemuseli predávať, ale mohli si ich ponechať, ponúka Conseq ako alternatívu prevedenie  podielových listov na investičný účet, ktorý klientovi povedieme. Klient k tomu musí dať výslovný súhlas a podpísať so spoločnosťou Conseq  štandardnú zmluvu. Rozhodnutie musí klient urobiť do konca novembra 2013“, hovorí Richard Siuda, riaditeľ predaja spoločnosti Conseq.

Klientom zostanú stále rovnaké cenné papiere, teda podielové listy fondov ING. Fungovaniu fondov sa  uvedené zmeny nedotýkajú a na ich obhospodarovaniu sa nič nemení, budú aj naďalej riadené tímami ING.

Spoločnosť Conseq má otvorenú produktovú platformu, ponúka fondy mnohých investičných spoločností (napr. fondy BNP Paribas, Franklin Templeton, HSBC a radu ďalších) a fondy ING do portfólia ponuky Conseq  patria už od roku 2009.

Spoločnosť Conseq ponúka služby na Slovensku od roku 2010, a to formou cezhraničného pôsobenia na základe tzv. európskeho pasu, ktorý umožňuje regulovaným finančným inštitúciám zo zemí Európskej únie poskytovať svoje služby aj v iných štátoch EU na základe notifikácie regulátorov, teda bez nutnosti založenia miestnej pobočky.

Conseq poslúži Klientom, ktorí vlastnia podielové listy fondov ING a ktorí nechcú tieto fondy  predávať. Dôležité ale je, že Conseq nepreberá automaticky celý kmeň klientov. Spolupráca je nastavená tak, že je len doporučenou alternatívou. Klient sa k tomuto kroku musí aktívne rozhodnúť, podpísať so spoločnosťou Conseq zmluvu k otvoreniu investičného účtu a vydať inštrukciu k prevedeniu svojich fondov ING na tento nový účet. Pokiaľ  tak neurobí do konca roka, budú mu fondy automaticky predané a vyplatené peniaze. V takomto prípade klient vôbec do zmluvného vzťahu s Conseq nevstúpi.

V súvislosti s týmto nadchádzajúcim procesom plánuje spoločnosť Conseq pokračovať  vo svojej doterajšej stratégii na slovenskom trhu a chce klientom ponúkať svoje skúsenosti s programami pravidelných investícií, s investičnými programami životného cyklu a pod. Samozrejme na báze fondov ING. To sú plány budúceho roku. Do konca roku 2013 sa spoločnosť sústredí na bezproblémový prechod klientov  a na poskytovanie služieb čo najlepšej kvality a dôveryhodnosti, čoho dôkazom sú už prvé podpísané zmluvy o prechode klientov.

O spoločnosti Conseq

Conseq je investičným manažérom s viac ako 15 ročnou tradíciou na českom trhu. Vedľa obhospodarovania inštitucionálnych portfólií už viac ako 10 rokov obhospodaruje fondy kolektívneho investovania a poskytuje ďalšie služby drobným i veľkým investorom. V týchto oblastiach má Conseq významný podiel na trhu a získal si dôveru viac ako 100 000 klientov.

V súčasnosti okrem podielových fondov vlastnej skupiny ponúka aj produkty ďalších renomovaných investičných manažérov, celkovo má vo svojej ponuke viac ako 500 fondov 11 investičných spoločností. S objemom obhospodarovaných aktív vo výške cez 1 mld. EUR (podľa údajov AKAT ČR) je skupina Conseq najväčším nezávislým investičným manažérom v ČR.

Viac o spoločnosti Conseq na http://www.conseq.sk

Kontakt pre médiá:

Jana Demková
demkova@omnimedia.sk
0903 252 665

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.