*
článok
Gastro, TLAČOVÉ SPRÁVY

Začal sa predpredaj na Zimný festival jedla 2013!

BRATISLAVA, 2. decembra 2013 (tlacovasprava.sk) – Opäť môžete ulahodiť vašim chuťovým pohárikom a koštovať špeciality šéfkuchárov za festivalové ceny! Je tu Zimný festival jedla, ktorý ponúka to najlepšie z kulinárskeho umenia.

Organizátori populárneho letného Gurmán festu na milovníkov dobrého jedla nezabúdajú ani počas zimy. Už po druhý krát pre nich pripravili jedinečné podujatie. Do tohtoročného festivalu jedla sa zapojí 30 reštaurácií z celého Slovenska. Pôjde o TOP reštaurácie, ktoré sú zaradené do sprievodcu slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Riaditeľ festivalu Radoslav Nackin prezradil: „Veríme, že účasť bude v porovnaní s minulým rokom dvojnásobná. Sme optimisti, pretože sa nám do projektu podarilo zapojiť reštaurácie zo všetkých ôsmich krajov.“

Prítomní novinári degustovali celé festivalové menu pripravené šikovnými rukami šéfkuchára reštaurácie Altitude Marka Orta.

Prítomní novinári degustovali celé festivalové menu pripravené šikovnými rukami šéfkuchára reštaurácie Altitude Marka Orta.

Iniciátori projektu očakávajú väčšiu účasť aj pre Gurmán víkendy, ktoré sú tento rok novinkou. „Za festivalové ceny so zvýhodnením až do výšky 50% si gurmáni budú môcť zakúpiť poukaz na Gurmán víkendy a spojiť tak zážitok z dobrého jedla s rozmaznávaním v najlepších slovenských spa a wellness,“ informovala projektová manažérka festivalu Linda Vodislavská. Milovníci kvalitných jedál budú môcť opäť využiť aj tzv. Gurmán busy, ktoré ich zavezú do troch reštaurácií, kde ochutnajú šesť jedál.

Od 15. januára budú gurmáni po celom Slovensku ochutnávať recepty našich mám, chute jednotlivých regiónov a špeciality šéfkuchárov. Svoje kulinárske umenie predvedú tí najznámejší šéfkuchári Jaroslav Žídek, Marián Filo, Igor Čehy, Michal Konrád aj Gabriel Kocák. K dobrému jedlo nepochybne patrí aj lahodné víno. Preto sa do projektu zapojil aj someliér Tomáš Vyšváder.

Jedným z cieľov Zimného festivalu jedla je podpora regionálneho rozvoja a turistiky. Organizátori preto spolupracujú aj so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu. „Keď turista cestuje, nechce len spoznávať hrady, zámky, ale chce aj niečo zažiť. A tá pridaná hodnota cestovania môže byť napríklad gastronómia…,“ povedal hovorca SACR Martin Šebesta.

14. januára v hoteli Sheraton kulinárske zážitky ako prvý predvedie šéfkuchár Tomáš Opletal. Na otvorení Zimného festivalu jedla ochutnáte jeho trojchodové menu. Počas 30 dní vám vyše 30 reštaurácií po celom Slovensku ponúkne zážitok  z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálneho personálu. Organizátori upozorňujú, aby ste si menu vo vami vybratej reštaurácií objednali vopred.

Degustačné kupóny, Darčekové poukazy a poukazy na Gurmán víkendy môžu byť aj skvelým vianočným darčekom pre vašich najbližších. Ich predpredaj začína už 2. decembra 2013. Poďte ochutnať Slovensko počas Zimného festivalu jedla!

Ďalšie informácie nájdete na webe:
WWW.ZIMNYFESTIVALJEDLA.SK
WWW.FACEBOOK.COM/ZIMNYFESTIVALJEDLA

PR servis:
Advantage, spol. s r.o., Michalská 12, Bratislava
02/ 5443 0478, office@advantage.sk

Linda Vodislavská
Senior manager
Advantage, s. r. o.
Michalská 12, 811 01 Bratislava
0911/422 120, 02/5443 0478
vodislavska@advantage.sk
office@advantage.sk

Komentáre

Momentálne neexistujú žiadne komentáre.

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: