Beh Tower 115: Na najvyššej budove v Bratislave padali bežecké rekordy! (FOTO)

BRATISLAVA, 23. mája 2014 (tlacovasprava.sk) – V Bratislave sa vo štvrtok 22. mája uskutočnil už tretí ročník netradičného behu na najvyššiu budovu v hlavnom meste – TOWER 115. Minuloročný rekord 2 minúty a 31 sekúnd sa pokúsilo prekonať viac ako 80 bežcov, prevažne pracovníkov tejto výnimočnej budovy pri Dunaji.  Zároveň, vďaka dobrovoľnému štartovnému, prispeli bežci na hipoterapiu telesne a duševne postihnutých detí.

Víťaz posledného ročníka medzi mužmi, Martin Markech, prekonal sám seba, keď svoj rekord 2 minúty a 31 sekúnd prekonal o 6 sekúnd.
Víťaz posledného ročníka medzi mužmi, Martin Markech, prekonal sám seba, keď svoj rekord 2 minúty a 31 sekúnd prekonal o 6 sekúnd.

V roku 2012, presne 17.mája, sa v Bratislave uskutočnil prvý ročník netradičného behu po schodoch v najvyššej budove nášho hlavného mesta. Pracovníci TOWER 115 vymenili obleky za športové oblečenie a po práci sa rozhodli zdolať celých jej 26 poschodí a  524 schodov. Organizátor podujatia a riaditeľ Európskej cestovnej poisťovne (ECP) Miloš Kmety bol rád, že hneď prvý ročník sa stretol s obrovským úspechom. „Som hrdý, že sme práve my začali túto novú tradíciu a verím, že nám vydrží ešte mnoho rokov,“ hovorí Kmety. Už v prvom ročníku sa miesto predpokladaného počtu 50 prihlásilo viac ako 100 bežcov a rovnakej popularite sa beh tešil aj v tohtoročnom, už treťom, ročníku.

Tento rok opäť odštartoval prvý bežec o 17:00 z prízemia TOWER 115 a v 30-sekundových intervaloch ho nasledovali aj ostatní. Minuloročné rekordy, najmä v ženskej kategórii, boli prekonané s veľkým odstupom. Víťaz posledného ročníka medzi mužmi, Martin Markech, prekonal sám seba, keď svoj rekord 2 minúty a 31 sekúnd prekonal o 6 sekúnd, teda vybehol na vrchol TOWER 115 za 2 minúty a 25 sekúnd. Na druhom mieste skončil Samo Rybár s časom 2 minúty 34 sekúnd a na treťom Matúš Bedi, ktorý za druhým miestom zaostal len o pár stotín sekundy.

Neuveriteľné výkony padali v ženskej kategórii. Kým časy druhého ročníka začínali pri čase 3 minúty 49 sekúnd pre prvú ženu, tento rok zabehla 524 schodov víťazka v čase 3 minúty 14 sekúnd. Bola ňou Silvia Petrjanošová, ktorá skončila minulý rok druhá s časom 3 minúty 51 sekúnd. Zlepšila sa teda o ,priam neuveriteľných, 37 sekúnd. Na druhom mieste skončila minuloročná víťazka Michaela Rusnáková, ktorá si vylepšila osobný čas o 13 sekúnd a zabehla 26 poschodí za 3 minúty 36 sekúnd. Tretie miesto si obhájila Zuzana Žuffová, svoj výkon však oproti roku 2013 vylepšila z času 3 minúty 58 sekúnd na 3 minúty 52 sekúnd. Už teraz sa všetci víťazi tešia, ako sa budúci rok posunú s časom opäť ďalej.

Minulý rok sa ECP rozhodlo BEH TOWER 115 obohatiť aj o charitatívny účel, a to formou dobrovoľného štartovného, ktorého výťažok bol venovaný podpore Hipoterapeutického centra HIPONY. Inak tomu nebolo ani v tomto ročníku. „Tento rok sa vyzbieralo viac ako 250 €, čo nás veľmi teší. Je skvelé, že toto netradičné podujatie myslí aj na ľudí, ktorí to potrebujú a spája tak príjemné s užitočným“, dodáva Miloš Kmety.

Beh po schodoch TOWER 115 vznikol ako slovenský ekvivalent najznámejšieho behu po schodoch na newyorskú Empire State Building. Ten sa koná už viac ako 35 rokov, a preto sa aj bratislavskí organizátori – Európska cestovná poisťovňa a jej partnerská spoločnosť Europ Assistance – tešia, že vytvorili na Slovensku novú bežeckú tradíciu a tretí ročník nie je určite ani zďaleka posledným. Už o rok sa tak môžeme tešiť na ďalší ročník, ktorý možno prekoná aktuálne časové rekordy a stane sa tak opäť o čosi výnimočnejším.

Európska cestovná poisťovňa (ECP),
je špecializovaná cestovná poisťovňa, ktorá poskytuje širokú paletu produktov cestovného poistenia pre súkromné i služobné cesty. Pre jednotlivé cesty, pre opakované cesty za oddychom alebo na služobné cesty, pre študentov na štúdium v zahraničí, deti v detských táboroch ako aj cudzincov prichádzajúcich do SR. Jej filozofiou je poskytnúť čo najdokonalejší produkt so širokým spektrom krytí za prijateľnú cenu.

Europ Assistance,
Pri riešení krízových udalostí spolupracuje Európska cestovná poisťovňa (ECP) s partnerskou spoločnosťou Europ Assistance. Služby Europ Assistance sú dostupné 24 hodín denne po celom svete a poskytujú možnosť telefonickej komunikácie v materskom alebo Vám zrozumiteľnom jazyku.

Fotogaléria:

Mgr. Martina Pašteková
PR Manager
Hviezdna 38, 821 06 Bratislava
Tel.: 02/402 00 828
Mobil +421 917 958 014
pastekova@omnimedia.sk

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.