*
článok
Gastro, TLAČOVÉ SPRÁVY

Zlatá medaila na Danubius Gastro za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľový knedlík so slaninou na portskom!

BRATISLAVA, 6. februára 2015 (tlacovasprava.sk) – Víťazom súťaže v zručnosti kuchárov na veľtrhu Danubius Gastro sa stal Patrik Balkóci, Chef de partie z Grand Hotela Kempinski High Tatras. Obhájil tak svoje minuloročné prvenstvo.

Zlatú medailu mu v tomto ročníku súťaže porotcovia udelili za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľový knedlík s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami na portskom víne. Na dekoráciu použil čerstvú naplátkovanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.

Zlatú medailu získal Patrik Balkóci za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľový knedlík s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami  na portskom víne. Na dekoráciu použil čerstvú naplátkovanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.

Zlatú medailu získal Patrik Balkóci za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľový knedlík s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami
na portskom víne. Na dekoráciu použil čerstvú naplátkovanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.

„Pre našich hostí v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách sa vždy snažíme v rámci menu pripraviť niečo unikátne, aby si okrem krásnej prírody a oddychu dopriali aj výnimočné kulinárske zážitky,“ povedal Patrik Balkóci s tým, že je rád, že jeho umenie ocenila aj odborná porota. Súťaž organizoval Zväz kuchárov a cukrárov a bola sprievodným podujatím gastronomického a hotelierskeho veľtrhu Danubius Gastro.

Danubius Gastro: Patrik Balkóci, Grand Hotel Kempinski High TatrasÚlohou súťažiacich bola príprava dvoch porcií moderného inovatívneho pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Hlavnou surovinou bola prepelička a zeler, ostatné suroviny si zvolili súťažiaci.

Obhájenie titulu a zlatú medailu privítala aj generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll.

Na Patrika a jeho druhú zlatú medailu v súťaži sme hrdí, rovnako ako na celý tím kuchárov, ktorí pracujú pod vedením šéfkuchárov Tomáša Tejbusa a Jozefa Brezu,” povedala na margo ocenenia.

Dodala, že hostia môžu  prepeličku vo variácii s aula zemiakmi, hlivou kráľovskou a hubovým čajom ochutnať v rámci zimného menu, ktoré sa v Grand Restaurant v súčasnosti podáva.

Výnimočný kulinársky zážitok poskytne hosťom aj chrbát z daniela v kombinácii s topinamburom, rakytníkom a makadamiovými orechmi.

Na veľtrhu Danubius Gastro získal po druhýkrát zlatú medailu kuchár z Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách

Kontakt pre médiá:

gr. Barbora Bognárová
PR manažér
bognarova@mediacentral.sk,
M: +421 917 135 184,
T: +421 252 635 665,
MEDIA CENTRAL, s.r.o.,
Grösslingova 45, 811 09 Bratislava

Komentáre

Momentálne neexistujú žiadne komentáre.

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: