*
článok
Gastro, TLAČOVÉ SPRÁVY

Starý dobrý Slang opäť otvorený: Pub narástol smerom na námestie, má nový jedálny aj nápojový lístok! (FOTO)

BRATISLAVA, 7. mája 2015 (tlacovasprava.sk) – Po komplexnej rekonštrukcii ako interiéru, tak i ponuky jedla a nápojov sa do centra Bratislavy vracia Slang. Podnik, ktorý určite chýbal komunite, čo má rada komorné prostredie, výborné jedlo či pivo rôznych chutí a „národností“. Slang má za sebou viac ako 10-ročnú tradíciu a rétoriku, ktorú iba prispôsobil svojim fanúšikom. Narástol o vonkajšie priestory, umocnil tak kontakt s mestom, a ponúka ochutnať doma to, čo sa je a čapuje na podobných obľúbených miestach vo svete. Ak je slang nespisovným jazykom komunity, tu si budete –  v dobrom – rozumieť.

Nový Slang Pub Bratislava

Nový Slang Pub Bratislava

Kde si sadneme?

Otázka je na mieste! Nový Slang sadne najmä tým, ktorí uprednostňujú útulnejšie, komornejšie prostredie pred veľkými pivárňami. Aj Slang narástol, no prirodzene a bez pocitu, že ste v hale.

Oproti stavu pred rekonštrukciou  môžeme hosťom ponúknuť aj sedenie situované do dvora s veľmi príjemným interiérom, ktorého súčasťou je  špeciálny Josper gril. Umožňuje totiž prípravu jedál bez šírenia zápachu alebo iných vedľajších účinkov, čo zákazníci určite ocenia,“ vysvetlil Michal Riják, prevádzkový riaditeľ Medusa Group.  Slang má celkovo interiérovú kapacitu 110 stoličiek.

„Na jeseň, po letnej sezóne, dostane aj svoj presklený celoročný pavilón (ako napríklad Rio), následne sa tak predĺži do ulice a hostia si budú môcť vychutnávať aj lepši kontakt s námestím po celý deň i večer. Nielen mladá generácia potrebuje priestor, kde sa zabaví a podebatuje,“ dodáva Michal Riják.

Nový Slang sadne najmä tým, ktorí uprednostňujú útulnejšie, komornejšie prostredie pred veľkými pivárňami. Aj Slang narástol, no prirodzene a bez pocitu, že ste v hale.

Nový Slang sadne najmä tým, ktorí uprednostňujú útulnejšie, komornejšie prostredie pred veľkými pivárňami. Aj Slang narástol, no prirodzene a bez pocitu, že ste v hale.

Máte čapované?

V prípade nového Slangu sa pýtate zbytočne. Máte chuť na slovenské alebo zo sveta, stavíte na novinku niektorého z mini pivovarov alebo osvedčenú svetoznámu značku?  Vybrať si môžete pšeničné, ovocné, silnú a výraznú IPU ale aj niečo menej horké, tmavé plné rôznych chutí, osviežujúci ležiak …

„Konkrétne značky a druhy budeme pravidelne obmieňať na základe aktuálnej ponuky, nových trendov, ročného obdobia a samozrejme požiadaviek hostí. Ak by som mal však začať doma, odporúčam Kras lager s výraznou arómou či tmavého Gejzu z pivovaru Wyvar, neobídem ani klasicky česky nachmelené Krušovice, priamo z Mníchova pšeničný biely Paulaner, výrazný citrusový škótsky Dead pony club BrewDog a ženám bude určite chutiť čerešňový Lindemans Kriek z Belgicka,“ pozýva na čapované Róbert Marhefka, šéfbarman siete Klubovní a aj Slangu.

Ak sa nebudete vedieť rozhodnúť, nie je problém vybrať si tú správnu chuť pri ochutnávkovom pivnom menu. Ani fľaškové pivo však za čapovanými špeciálmi nezaostáva. Každý mesiac pre vás v Slangu zachladia na ideálnu teplotu 6 druhov piva, vždy iné.  Aj tu môžete siahnuť po fľaši napríklad zo Slovenského kočovného pivovaru, rovnako i po značkách z Dánska, Belgicka a Škótska. Samozrejme v ponuke nechýba ani nealkoholické pivo, rôzne osviežujúce nealko nápoje vznikajúce kvasením ovocia, slovenské i svetové destiláty, škótska a írska whisky, miešané Slang drinky a výber príjemných vín.

Fotogaléria:

K pivu čo na tanier patrí

Ak je slang nespisovným jazykom komunity, k tomu nášmu sa na tanieri bez problémov priznávame. V Slangu zažijete svetovú prechádzku dobrým pubovým a krčmovým jedlom, s dôrazom na originálne pizze robené na dreve, grilované dobroty z Josper grilu – skewre a steaky, tarte flambe, quesadilly, domáce tutovky a pozor – pekelné kuverty pre skutočných dobrodruhov v podobe naozaj pikantných omáčok! „Na grile Josper pripravujeme jedlá rýchlym a efektívnym spôsobom pri teplote 300 – 350 stupňov. Tak si zachovajú ideálnu štruktúru, šťavnatosť. Všetko grilujeme na prírodnom uhlí a otvorenom ohni, preto celá nezameniteľná chuť a aróma preniká do každého kúsku. Práve táto technológia grilu zaručuje, že hostia od nás neodídu ako z udiarne, čo určite ocenia,“ konštatuje s úsmevom šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý má pod palcom ponuku Slangu na jedálnom lístku. Okrem grilovaných kuracích krídel, bravčovej krkovičky, Halloumi syra, tigrích kreviet a pizze, čo vonia drevom v ňom nechýba ani mexická quesadilla, beef tartar, burger Slang, jahňacia fašírka, slané koláče alebo pečený chrbát z mliečneho prasiatka.

Nový Slang v kocke

110 miest na sedenie (vrátane novej časti)
100 stoličiek na terase
Špeciality z Josper grilu
Pizza Classic a mini Fashion pečená na dreve
Obľúbené pochúťky svetových pubov
Nápoje a jedlá ako Slang špeciality
Živé koncerty

MEDUSA GROUP bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie Medusa v historickom centre Bratislavy. Medusa bola vôbec prvou prevádzkou, ktorá spájala kvalitnú reštauráciu, večerný podnik a kokteil bar v jednom a už v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií PRESTO spolu so sieťou reštaurácií Al dente. K dnešnému dňu prevádzkuje skupina vyše 30 vlastných gastrozariadení v Bratislave, Viedni a v Prahe, vrátane samostatnej cateringovej divízie a komplexne zabezpečuje stravovanie pre spoločnosť Volkswagen Slovakia. MEDUSA GROUP je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu, pre ktorú aktuálne pracuje vyše 1.000 zamestnancov. Viac info nájdete aj na http://www.medusagroup.sk.

Kontakt pre média:
Petra Barineková
PBR Communication agency
Tel.: +421 915 495 103
e-mail: barinekova@pbr.sk

Komentáre

Momentálne neexistujú žiadne komentáre.

Komentuj...

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: