Cestné LED osvetlenie môže priniesť 85 percentné úspory, ukázal test LightSavers

BRATISLAVA, 19. júla 2012 (tlacovasprava.sk) – Testovacia prevádzka cestného LED osvetlenia v dvanástich svetových veľkomestách potvrdila až 85 percentné úspory energie. LED osvetlenie môže celosvetovo ročne ušetriť až 670 miliónov ton emisií skleníkových plynov a obyvateľom prinesie lepšiu viditeľnosť a väčší pocit bezpečia.

Testovanie bolo súčasťou globálneho programu LightSavers, ktorý sa zaoberá prínosmi LED osvetlenia v mestách. Uskutočnilo sa v dvanástich metropolách ako New York, Londýn, Kalkata a Sydney a trvalo dva a pol roka. Výsledky testovacej prevádzky boli publikované v správe Osvetlenie a čistá revolúcia, ktorú pripravila organizácia The Climate Group v spolupráci so spoločnosťou Philips.

Kľúčové výsledky správy

LED osvetlenie má životnosť od 50 000 do 100 000 hodín s vysokou návratnosťou investícií a úsporami od 50 do 70 percent. So systémom smart kontroly pomocou senzorov dosahujú úspory až 85 percent.
Poruchovosť pri 6 000 hodinovej prevádzke sa pohybuje na úrovni jedného percenta, kým pri konvenčnej technológii v rovnako dlhej prevádzke je to až 10 percent.

Podľa prieskumov zo zapojených miest preferujú LED osvetlenie aj obyvatelia, pričom za najväčšie výhody považujú vyššiu bezpečnosť a lepšiu viditeľnosť.

Na osvetlenie sa v súčasnosti spotrebuje takmer pätina svetovej elektrickej energie. Prechodom na LED osvetlenie je možné dosiahnuť priemerné úspory na elektrickú energiu vo výške 128 miliárd Eur a zníženie emisií skleníkových plynov až o 670 miliónov ton. LED osvetlenie dnes patrí k najúčinnejším svetelným zdrojom a odborníci predpokladajú, že do ôsmich rokov ho bude využívať 60 percent všetkých svetelných aplikácií na svete.

O spoločnosti Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX:PHI) je spoločnosť zameraná na skvalitnenie života  pomocou inovácií. Philips ako popredná svetová spoločnosť v oblasti zdravotnej starostlivosti, životného štýlu a osvetľovacej techniky integruje technológie a dizajn do riešení zameraných na splnenie potrieb spotrebiteľov, ktoré sú v súlade s filozofiou firmy „Sense and Simplicity“. Philips so sídlom vedenia spoločnosti v Holandsku zamestnáva približne 122 tisíc zamestnancov vo viac ako sto krajinách sveta. S obratom 22,6 miliárd Eur v roku 2011 je spoločnosť lídrom na trhu v oblastiach kardiologickej starostlivosti, akútnej a domácej liečebnej starostlivosti, energeticky účinných riešení osvetlenia ako aj výrobkov pre moderný životný štýl a osobné pohodlie spotrebiteľov.

Novinky týkajúce sa spoločnosti Philips nájdete tiež na internetovej stránke http://www.mediacee-philips.com alebo http://www.philips.com/newscenter.

Kontakt pre médiá:
Lenka Savarová, Comm s.r.o., 02 5296 2011, savarova@comm.sk

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.