Nemocnica Košice-Šaca otvorila nadštandardné oddelenie šestonedelia s 10 lôžkami (FOTOGALÉRIA)

KOŠICE-ŠACA, 19. decembra 2011 (tlacovasprava.sk) – Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny Unipharma, na svojej III. Gynekologicko – pôrodníckej klinike SZU začiatkom mesiaca uviedla do prevádzky nadštandardné oddelenie šestonedelia s kapacitou 10 lôžok. Súčasťou oddelenia je aj úsek pre novorodencov. Nemocnica, ktorá už po tretíkrát obhájila prvú pozíciu v rebríčku hodnotenia zdravotnej poisťovne Dôvera v komplexnom hodnotení nemocníc za uplynulý rok, tak zlepšuje pohodlie svojich pacientok.

Oddelenie šestonedelia má sedem izieb,ktorých zariadenie pripomína domáce prostredie. Izby sú rozdelené na apartmán,  jedno a dvoj posteľové. V apartmáne a jed

Nemocnica Košice-Šaca uviedla do prevádzky nadštandardné oddelenie šestonedelia s kapacitou 10 lôžok

noposteľových izbách má možnosť sa ubytovať aj partner rodičky počas celého pobytu pacientky. Ak to umožní prevádzka oddelenia,  je možnosť ubytovať partnera aj na dvojposteľovej izbe. Kvalifikovanú ošetrovateľskú starostlivosť poskytujú na oddelení erudované sestry. K pohodliu pacientok prispieva aj stravovanie sa na izbe a možnosť výberu stravy pre seba aj pre partnera. Na požiadanie pacientok sú k dispozícií na oddelení aj certifikované laktačné poradkyne.

Apartmán je svojou rozlohou najväčšia izba. Zariadenie pozostáva z drevenej postieľky s ochranným hniezdom a baldachýnom, nachádza sa tam aj skriňová zostava, zabudovaná chladnička, polohovateľná posteľ, rýchlovarná kanvica, televízor, rozkladacia sedacia súprava. Jednoposteľové izby sú tri. Vybavené sú drevenou postieľkou s ochranným hniezdom a baldachýnom, súčasťou je aj skriňová zostava, zabudovaná chladnička, polohovateľná posteľ, rýchlovarná kanvica, televízor, rozkladacia sedacia súprava. Dvojposteľové izby sú tiež tri a ich súčasťou sú dve drevené postieľky s ochranným hniezdom a baldachýnom, skriňová zostava, zabudovaná chladnička, dve polohovateľné postele, rýchlovarná kanvica, televízor. Súčasťou každej izby je luxusné kúpeľňové vybavenie.

„Keďže sme po tretíkrát obhájili prvenstvo v rebríčku hodnotenia poisťovne Dôvera v rámci všeobecných nemocníc, vážime si dôveru, ktorú do nás pacienti vkladajú. Naším krédom je stále zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb pacientom v našej nemocnici. Verím preto, že aj uvedenie nového oddelenia šestonedelia do života najmä naše pacientky poteší. Každá pacientka má možnosť prezrieť si ho pri návšteve tehotenskej poradne na našej klinike,“ hovorí Juraj Vančík, riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica vznikla v roku 2003. So spádovou oblasťou približne 100 000 obyvateľov. Zamestnáva 952 zamestnancov, z toho 179 lekárov, 319 sestier, 454 zdravotníckeho a nezdravotníckeho personálu. Lôžková časť (379 postelí) má priemernú obložnosť lôžkového fondu 72%, s priemernou dobou hospitalizácie 6,48 dňa. Priemerná ročná hospitalizácia je okolo 16700 pacientov. Počet operačných výkonov je viac ako 9100 ročne a približne 1450 pôrodov. Poliklinická časť pozostáva z 15 ambulancií všeobecného lekárstva, 7 stomatologických ambulancií a 67 odborných ambulancií. V ambulanciách je ročne ošetrených viac ako 531 tisíc osôb, pričom počet ambulantných výkonov je viac ako 754 tisíc. V nemocnici sa nachádzajú aj pracoviská spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek. Priemerný počet pacientov ošetrených na týchto pracoviskách je 516 tis. osôb ročne s počtom výkonov 1,24 mil. ročne. Súčasťou nemocnice je aj diagnostické centrum.

Viac informácií:
MUDr. Juraj Vančík, CSc.
riaditeľ
Nemocnica Košice-Šaca a.s.
1.súkromná nemocnica
Tel.: 055/7234900
e-mail: sekretariat@nemocnicasaca.sk

Mgr. Adriana Bednárová
mediálny poradca
MARCUS PR, s.r.o.
Hrušovská 229/34,93101 Šamorín
tel./fax: 031/562 40 17
GSM: 0908/528 445
e-mail: bednarovapr@stonline.sk

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.