Slovenská pošta podporuje výstavu „Z ruky do ruky“ v Bibiane na pomoc deťom z Fukushimy

BRATISLAVA, 27. marca 2012 (tlacovasprava.sk) – V stredu 28. 3. 2012 o 16.00 hod. bude v Medzinárodnom dome umenia pre deti v Bibiane slávnostne otvorená vernisáž charitatívnej výstavy „Z ruky do ruky“, ktorá je zameraná na získanie finančných prostriedkov pre deti trpiace ekologickou haváriou vo Fukushime Daiichi 11. 3. 2011.

Slovenská pošta je spoluorganizátorom výstavy prostredníctvom Poštového múzea, ktoré sa nemalou mierou podieľa na budovaní pozitívneho imidžu spoločnosti v čase liberalizácie poštového trhu. Výnimočný výstavný projekt, ktorý iniciovala svetoznáma ilustrátorka detských kníh žujúca na Slovensku Nana Furiya, odštartoval svoju púť po Európe 20. 3. 2012 v talianskej Bologni, kde bol prezentovaný počas medzinárodného knižného veľtrhu Bologna Children’s Book Fair.

Výstava mala veľký úspech nielen medzi organizátormi veľtrhu, ale aj medzi návštevníkmi knižného festivalu, ktorý v priebehu týždňa navštívilo okolo 100 tisíc ľudí z celého sveta. Počas výstavy prejavilo záujem o reinštaláciu výstavy viacero galeristov z Nemecka a Japonska a za necelý týždeň sa už podarilo predať takmer tretinu vystavených diel.

Bratislavská repríza výstavy, ktorá sa koná pod záštitou pána Akira Takamatsu, veľvyslanca Japonska v SR, bude otvorená do 28. 4. 2012. Ďalšou zastávkou na putovaní po Európe bude Poľsko, kde bude začiatkom mája výstava otvorená na Slovenskom veľvyslanectve vo Varšave.

Do výstavného projektu sa podarilo zapojiť 56 výtvarníkov špecializujúcich sa na ilustrácie detských kníh z celého sveta: z Japonska, Belgicka, Holandska, Talianska a Slovenska. Zámerom výstavy je nielen pomôcť deťom v oblasti zamorenej rádioaktivitou, ale z pohľadu umelcov je to hľadanie  odpovede na existenciálnu otázku „Ako môže umenie, ktoré neprináša žiadny materiálny úžitok, pomôcť ľuďom v utrpení?“

Jednou z odpovedí na otázku, aká bude budúcnosť Japonska po 11. marci 2011, je poslanie výstavy, ktoré možno vyjadriť slovami japonskej výtvarnej kritičky a nezávislej kurátorky Yukiko Hiromatsu: „Výstavou Z ruky do ruky chceme zasadiť semienko našej nádeje do sŕdc ľudí, ktorí vzhliadnu tieto diela. Aby tieto semienka ďalej rástli a dali nám silu. Silu vybudovať novú, lepšiu spoločnosť založenú na nádeji.“

Kontaktné údaje:
Andrea Pivarčiová
Odbor komunikácie
Slovenská pošta, a. s.
Tel.: +421  903 632 321
E-mail: pivarciova.andrea@slposta.sk
Web: http://www.posta.sk

O spoločnosti:
Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a začiatkom októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu. Ratingová agentúra Moody’s udelila Slovenskej pošte už tretí rok za sebou rating úverového rizika na úrovni Aaa.sk, čo je najvyššia možná úroveň. V roku 2008 spoločnosť získala aj certifikáty, ktoré potvrdzujú zavedenie a udržiavanie systému manažérstva kvality a systému environmentálneho  manažérstva, zodpovedajúce požiadavkám normy STN EN ISO 9001: 2001a STN EN ISO 14001:2005. Spoločnosť je taktiež držiteľom prestížnej ceny HR Gold za inovatívny projekt v personalistike.

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.