SDĽ podporuje požiadavky našich učiteľov

BRATISLAVA, 13. septembra 2011 (tlacovasprava.sk) – Predstavitelia SDĽ a Mladej demokratickej ľavice sa zúčastnia dnešného protestného zhromaždenia pred Úradom vlády.

Strana demokratickej ľavice podporuje Memorandum zamestnancov školstva. Vláda SR a minister Jurzyca dokazujú v rezorte školstva svoju neschopnosť, keď ich na plnenie vlastného programového vyhlásenia musia vyzývať protestné zhromaždenia učiteľov.

„Na školstvo dávame najmenší podiel z HDP v rámci EÚ. Učitelia si uplatnenie radšej nájdu v automobilkách než v školách. Zavádzame digitálne učebnice, hoci chýbajú aj tie klasické a v situácii, keď niektoré školy nedokážu opraviť zatekajúce strechy. Za 20 rokov prešlo školstvo reformami, ktoré mu viac zobrali ako dali a postavenie učiteľa v spoločnosti je dnes kdesi na jej periférii. Navyše zo svojho platu nemôže zďaleka žiť, môže akurát tak prežívať. Takýto stav je neudržateľný a pokiaľ sa niekto oháňa znalostnou ekonomikou, mal by sa zamyslieť, či pre ňu aj niečo robí. Ak nie, treba mu pripomenúť, že je načase začať. – hodnotí podpredsedníčka SDĽ Natália Gálisová a dodáva, že súčasný minister Jurzyca nič s týmto stavom nerobí. „Pravdepodobne mu tento stav neprekáža.“ – konštatuje N. Gálisová, ktorá sama vyštudovala pedagogiku.

SDĽ podporuje protestné zhromaždenia učiteľov a verí, že to pomôže prebudiť Vládu SR a Jurzycu k reálnej činnosti, nielen ďalším sľubom.

Ing. Karel Zvolský
tlačový servis SDĽ
0948231777

Komentuj...

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.